VÝZVA! Kulinářská soutěž Středohořské jamování, aneb Souboj marmelád v rytmu jazzu. Bližší informace zde:
STŘEDOHOŘSKÉ JAMOVÁNÍ je kulinářská soutěž o nejlepší džem, marmeládu či povidla Českého středohoří. V průběhu vyhodnocování soutěžních vzorků budou hrát (jamovat) jazzoví muzikanti a eventuelně i sami přihlížející.
Soutěžní klání se uskuteční v sobotu 7. listopadu 2009 od 14:00 hodin ve foyer ústeckého Činoherního studia. Všichni gurmáni, hospodyňky, milovníci Českého středohoří i zvědaví přihlížející (obojího pohlaví) jsou co nejsrdečněji zváni!
Soutěžní kategorie:
1. hrušková (tradiční kategorie souznící s nejtypičtějším plodem Českého středohoří)
2. švestková (nová kategorie na počest a současně pod patronací Švestkové dráhy (Lovosice – Most)
3. všeovocová (zahrnující marmelády, džemy a zavařeniny ze všech ostatních druhů ovoce a směsi)
Soutěžní vzorek:
1. Soutěžní množství je cca 200 g (sklenice od přesnídávek) zavařeniny (džem, marmeláda, povidla, rosol).
2. Ovocná složka smí být vypěstována výhradně v Českém středohoří.
3. Soutěžní vzorek musí být předán organizátorům do zahájení soutěže ve foyer Činoherního studia. Registrace soutěžních vzorků bude probíhat na místě od 13:00 do 14:00.
4. Jeden/jedna soutěžící se smí zúčastnit maximálně dvěma vzorky v každé kategorii.
Ocenění:
1. V každé kategorii budou uděleny 1. – 3. cena. Ceny budou hodnotné, např. ve švestkové kategorii bude první cenou celosezónní rodinná jízdenka na Švestkovou dráhu!
2. Napříč kategoriemi bude udělena cena publika.
Bližší informace: jankvapil@post.cz, 732 921 250 (Jan Kvapil)